Langosi cu dulceata de visine

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 10 Aug 2014 | 7412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 700 gr faina alba de grau
  • 300 ml lapte proaspat de capra
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • o lingura cu drojdie uscata
  • 4 linguri cu zahar sau dupa gust
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Pentru umplutura
  • dulceata de visine
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu dulceata de visine:

Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute.

Separat cernem faina, adaugam restul de zahar si de lapte cald, un praf de sare si drojdia dospita. Omogenizam ingredientele si framantam aluatul folosindu-ne de untul moale (la temperatura camerei).

Aluatul obtinut, il pastram intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.  Il impartim apoi in parti egale si din acestea, intindem cate o foaie rotunda, potrivita ca marime. In mijlocul acestora adaugam cate 2 -3 lingurite  cu dulceata, le asezam parte peste parte si le presam marginile cu o furculita. Le rumenim pe ambele parti in uleiul aflat la foc potrivit.

Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.

La servire presaram zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Optional se pot adauga esente sau coaja rasa de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (27)

Panacris 1

12.08.2014, 11:18

Data viitoare sunt prima

Rocsi 1

12.08.2014, 13:08

Prezent

Dya Daniela Andrei 1

12.08.2014, 17:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Langosi de post